voor meer INFO ga naar

Contact

marquis model, Engelmann spruce en mahonie, met gigbag 
De Mayson M1/S is een handgemaakte gitaar met een massief Engelmann spruce of een Canadian cedar bovenblad. Zij- en achterblad zijn van mahonie en hij heeft een Indian rosewood (pallisander) toets en brug. 
De M1/S is een elegante gitaar met een transparante slagplaat en de Mayson-eigen ‘marquis’-vorm.
De ‘marquis’-vorm zorgt voor een zeer directe en snelle respons en de typische Mayson bracing maakt de klank nog warmer en toegankelijker.

Wat als men de concepten voor het maken van gitaren zou kunnen veranderen, concepten die al meer dan 150 jaar door duizenden gitaarbouwers en spelers worden erkend? Want wat vandaag perfect lijkt, kan morgen beter zijn. Om morgen echter te verbeteren, moeten we ons verleden erkennen en ons vandaag aanpassen. Welkom bij Mayson Guitars! De concepten voor het maken van gitaren worden tot op de dag van vandaag grotendeels bepaald door de evolutie van de flattop-akoestiek die aan het eind van de 19e eeuw begon. Hoewel we trouw zijn gebleven aan deze erfenis, hebben we elk aspect van het proces opnieuw overwogen, rekening houdend met de mogelijkheden van de huidige technologie. We brachten deze 'NASA meets Stradivarius'-benadering helemaal terug naar de ontwerptafel en vonden elk onderdeel van de akoestische gitaar opnieuw uit. De eerste prototypes werden in 2008 met de hand gemaakt. Het duurde nog eens 3 jaar om de machine te ontwerpen en te bouwen die in staat was om de fundamentele ideeën achter onze gitaren consequent te realiseren. 

voor meer INFO ga naar

Contact

Zeer mooie satijn afgewrkte handgebouwde Mayson met een Massief Sparren bovenblad, en een gelamineerde zij en achterkant

voor meer INFO ga naar

Contact

marquis model, spruce en mahonie, hoogglans top, satin body, MS-01 dual pickup, GM-25 gigbag
The Alpha3/SCE is the perfect, stage-ready companion for beginners and more advanced player alike. The simple elegance can be witnessed by the thinly applied high-gloss finish on the top and the wooden inlays. The simple satin back and sides make this combination very special.
Playability is perfect. Each guitar is set up in our European Service center. Your Mayson dealer can do a special fine-tuning of the playability should you require this. The double-action trussrod reacts perfectly to further adjust the action and response. The warm and clear sound is naturally amplified by the Mayson MS-01 dual source pickup system. In this, the undersaddle pickup is responsible for the base tone. The added microphone can be blended into the signal to make the sound even more natural and to amplify all your percussive techniques. This is unheard of in a guitar in this price range.


Specifications

body style : Mayson Marquis cutaway
top wood : solid spruce
back and sides : mahogany
neck : mahogany
fingerboard : Indian rosewood with MOP dots and wooden inlay
bridge : Indian rosewood
top finish : highgloss
body finish : satin
neck finish : satin
pickguard : black
machine heads : Derjung chrome
saddle and nut : bone
strings : DR Dragonskin 012-053
truss rod : double action
scale length : 646mm
fingerboard radius : 14”
body length : 495mm
lower bout width : 395mm
width waist : 252mm
width upper bout : 298mm
body depth : 112mm
top nut width : 44,5mm
electronics : Mayson MS-01 dual source pickup system, microphone blend, pickup volume, tone controls

voor meer INFO ga naar

Contact

dreadnought model cutaway, Sitka spruce en mahonie, satin finish, Fishman elektronica, GM-25 gigbag
Mayson heeft met de Elementary Series een aantal prachtige gitaren ontworpen die buitengewoon geschikt zijn voor zowel startende gitaristen met wat serieuzere ambities als ook de gevorderde speler. De ESD10CE (Cutaway) heeft een sparren (spruce) bovenblad met mahonie zij- en achterkant, wat in combinatie met het zorgvuldig ontworpen zangbalkensysteem zorgt voor een heldere klank met een snelle respons en veel volume. Het dreadnought model zorgt voor extra warmte en een ronde klank, ideaal voor de singer-songwriter.

De gitaar heeft een goede kwaliteit mechanieken en stijlvolle, massief houten bindingen wat binnen zijn prijsklasse unieke features zijn. De zijdeglans finish geeft de Mayson ESD10CE een chique, maar integere uitstraling.

De ESD10CE heeft Fishman Sonitone actieve electronika ingebouwd. De volume en de toonregelaars zijn discreet in het klankgat ingebouwd.

De Elementary Series gitaren van Mayson worden geleverd met een originele Mayson gigbag. De gigbag heeft 2 schouderbanden, een handvat en een accessoirevak met ritssluiting.

Specifications

body style Mayson dreadnought
top wood solid sitka spruce
back and sides mahogany
neck mahogany
fingerboard black walnut with MOP dots
bridge black walnut
body finish satin
neck finish satin
pickguard black
machine heads Derjung chrome, grip friendly black buttons
saddle and nut bone
strings DR Dragonskin 012-053
truss rod double action
scale length 645mm
fingerboard radius 14”
body length 550mm
lower bout width 390mm
width waist 274mm
width upper bout 279mm
body depth 122mm
top nut width 44,5mm
electronics Fishman Sonitone, volume and tone control in soundhole
case GM-25 gigbag